Ο Μαγνήτης έχει πολλές χρήσεις, μία από αυτές είναι η δημιουργία με μαγνητάκια ή αλλιώς σουβενίρ που σημαίνει ενθύμιο, συνηθισμένη αγορά στις διακοπές όπου προμηθεύετε ο ταξιδιώτης, από το μέρος που επισκέφθηκε.
Συνήθως είναι εικόνες που απεικονίζουν το συμβολικό σημείο ή μέρος που έχουν επισκεφτεί, είναι ειδικά κατασκευασμένα για να διακοσμήσουν το χώρο στο οποίο θα τοποθετηθούν.
Τα μαγνητάκια τα οποία μπορείτε να τα συναντήσετε σε διάφορα είδη γύψινα, από τσιμέντο. ξύλινα, πλαστικά, μεταλλικά κ.ά. αποδίδοντας το καλλιτεχνικό ύφος, με διάφορες ερμηνείες , ένας τρόπος είναι ή απεικόνιση με τον συμβολικό λόγο, στο οποίον το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να έχει πολλές ερμηνείες όπως,
αρχαιοελληνική τέχνη που την συναντάμε πρακτικά σε ναούς, και σε νεότερες αρχιτεκτονικές αναφορές που μπορούν να απεικονιστούν.

Άλλο σύμβολο που συναντάμε είναι οι ανεμόμυλοι οι οποίοι θα μπορούσαν να μας πληροφορήσουν για την γεωργική ανάπτυξη που είχαν στον τόπου ή περιοχής που έχετε επισκεφτεί για το παρελθόν και το σήμερα.

Χαρακτηριστικά σημεία του τόπου που έχετε επισκεφτεί, όπως ένα τοπίο ή ένα χαρακτηριστικό σύμβολο που είναι και ο φάρος κ.ά..

Φράσεις, σε ξύλινα ή μεταλλικά αντικείμενα που συναντάτε συχνά, σε διάφορα σχέδια και φράσεις.

Μυθολογικά στοιχεία ή απεικόνιση ζώων τα οποία επιλέγονται.

Αυτά είναι μερικά από τα οποία συναντάμε συνήθως και μας θυμίζουν της περιοχές που έχετε επισκεφτεί.

Εδώ να αναφέρω για την χρήση στα μαγνητάκια που πιθανά να γνωρίζετε, τα μαγνητάκια να μην τοποθετούν τε σε ηλεκτρικές συσκευές για την προφύλαξη των συσκευών, μία πρόταση θα ήταν μεταλλικά σημεία ειδικά για τα μαγνητάκια, τοποθετώντας όλα τα αναμνηστικά είδη που έχετε επισκεφτεί.

https://www.youtube.com/watch?v=CoUt6tlO4vk 
Πρόταση, https://www.fp-products.gr/και άρθρο https://www.fp-products.gr/

Πηγή, ερμηνείας της λέξης σουβενίρ, από μικρό ελληνικό λεξικό, Τεγόπουλος και Φυτράκης.

 F.P.
20-08-2022,
12:13.