Χρωματολογία, τεχνικές και επιρροή της.


 Ένα άρθρο για την χρωματολογία,  έχει γραφτεί άρθρο παλιότερα με περισσότερες πληροφορίες τις οποίες θα το παραθέσω στο τέλος αυτού του άρθρου.

   Τα χρώματα, η ψυχολογία άλλοι και κλάδοι που ασχολούνται με την ανθρώπινη ψυχολογία.

Με την χρωματολογία  μαθαίνουμε τα χρώματα, την χρήση τους και τον τρόπο που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε ένα αισθητικό αποτέλεσμα πάνω σε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

  Αυτό που συμπέρανα διαβάζοντας τον ρόλο της Ψυχολογία είναι ότι ώς επιστήμη που εφαρμόζεται πάνω σε ανθρώπους μελετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές τις μελέτες που  μπορούν να εφαρμοστούν και να διαχειριστούν στην ανθρώπινη συμπεριφορά πάνω σε ειδικές περιπτώσεις για όφελος του ανθρώπου αλλά και του κοινωνικού συνόλου. 

   Οι επιρροή που μπορεί να έχουν τα χρώματα με την ανθρώπινη ψυχολογία αλλά και η χρωματοθεραπεία ένα παλιότερο άρθρο που έχει γραφεί το η οποίο θα το παραθέσω στο τέλος του κειμένου αυτού, αν θέλετε να τα διαβάσετε. Στην χρωματολογίας κάποιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι τα συμπληρωματικά χρώματα, ανάμειξη χρωμάτων, αρμονική ισορροπία των χρωμάτων, επτά αντιθέσεις των χρωμάτων, χρωματική συγχορδία, και τι πέντε τεχνικές.

   Με λίγα λόγια για αυτές της τεχνικές, αρχίζοντας με,

1.       Tα συμπληρωματικά, πορτοκαλί, πράσινο, μόβ.

2.       Tην ανάμειξη των χρωμάτων, με τα τονικά χρώματα και την ανάμειξη κάποιου χρώματος με το άσπρο ή μαύρο χρώμα εναρμονίζονται με τα τρία βασικά σχήματα, όπως το τετράγωνο, τρίγωνο και κύκλο.

3.       Αντιθέσεις, των χρωμάτων, σκούρου και ανοιχτού, θερμού και ψυχρού, των συμπληρωματικών χρωμάτων, της ταυτόχρονης αντίδρασης και της ποσοτικής αντίθεσης. Αυτές είναι η επτά αντιθέσεις.

4.       Χρωματική συγχορδία, η νόμοι μεταξύ τους χρωμάτων που θεωρείται ώς βάση για της χρωματικές συνθέσεις.

5.       Οι πέντε τεχνικές,

·       Συμπληρωματικοί συνδυασμοί χρωμάτων.

·       Τριχρωμία.

·       Συνδυασμός χρωμάτων με αναλογία.

·       Σπασμένη τριχρωμία.

·       Συνδυασμός τεσσάρων χρωμάτων ή κουαρτέτο.

   Κλείνοντας το άρθρο αυτό για την χρωματολογία και την αναφορά στην ψυχολογία και την χρωματοθεραπεία,  διαπιστώνουμε ότι προκύπτουν εργαλεία ώς τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε σε εμάς αλλά και στον χώρο τον οποίο θέλουμε να διαμορφώσουμε πρακτικά αλλά και ώς θεραπείες από κλάδους μέσω της επιστήμης της τέχνης, κάποιες από αυτές είναι η μουσικοθεραπεία, αρωματοθεραπεία  που σκοπό έχουν τον άνθρωπο και την πνευματική του διαύγεια αλλά και των αναγκών τους. 

F.P

"Η Διαδικασία κατασκευής δεν περιέχετε σε όλο το βίντεο αλλά ένα μέρος από αυτό. Η κατασκευή του δεν είναι δύσκολη αλλά ότι φτιάχνουμε με τα χέρια μας θέλει προσοχή για τυχόν τραυματισμούς, αν το επιχειρήσετε η fp products δεν φέρνει κάποια ευθύνη απλά δίνει ιδέες για τον τρόπο κατασκευής τους."